Üzerine Veri Yazılmış Dosyalar Kurtarılabilir mi?

Farklı veri kaybı senaryoları vardır ve veri üzerine veri yazma en yaygın olanlardan biridir. İnsanlar genellikle Apple ve Windows gibi modern işletim sistemlerinin normal koşullar altında silinen dosyaların üzerine hemen yazdığını düşünür. Bu doğru değil. Bilgisayar kullanıcıları verileri silerken, Windows, Mac OS, Linux ve diğer işletim sistemleri ilgili dosya girişlerini siler.

Bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayarınız, yalnızca yeni içerik yazdığında silinen verilerin gerçek dosyalarının üzerine yazacaktır. Bu zamana kadar kullanıcılar, profesyonel bir veri kurtarma hizmeti yardımıyla kaybolan dosyalarına yeniden erişebilirler.

Üzerine yazılan dosyaları kurtarmak mümkündür, ancak başarı şansı duruma bağlıdır. Üzerine yazılan dosyaları silmek, veri kurtarma uzmanları için bile çok karmaşık ve zorlu bir süreçtir. Dosya kurtarma sonuçlarını etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır. Bu nedenle, üzerine yazılan dosyalarla cihazın dikkatli bir şekilde ele alınması önemlidir.

Bilgisayar veri depolama sisteminde dosya üzerine yazma, eski verilerin yeni verilerle değiştirilmesi işlemidir. Genellikle üzerine yazma, eski kullanılmayan dosya sistemleri üzerine yeni veriler yazıldığında meydana gelir. Genellikle, üzerine yazılan verilerin kurtarılamaz olduğu kabul edilir. Ancak her şey duruma bağlıdır ve önceki veri sürümlerini kurtarmak mümkün olabilir.

Üzerine Yazılan Dosyalar İçin Veri Kurtarma İşleminin Başarısını Neler Etkileyebilir?

  • Üzerine Yazılan Dosyaların Boyutu
  • Medya Üzerine Yazmaların kapsamı
  • Dosya formatı
  • Ortam Türü (HDD, SSD veya RAID)
  • Dosya Sistemi ve İşletim Sistemi

Üzerine yazılan dosyaları kurtarmak o kadar kolay değil. Bu nedenle, böyle sorumlu bir işlem için çevrimiçi veri kurtarma yazılımı kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz. Bu yazılım hataya çok açık.

Bu tür bir veri kurtarma aracı başarısız olursa, çok savunmasız medyaya ek hasar verebilir ve bazı dosyaları erişilemez hale getirebilir. Bugün dizüstü bilgisayarlarımızda, bilgisayarlarımızda ve telefonlarımızda sakladığımız dijital dosyaların bir yazılım hatası nedeniyle onları kaybetmek için çok anlamlı olduğunun farkındayız.

Dosya üzerine yazma nedeniyle veri kaybıyla karşı karşıya kalındığında, DIY yöntemlerini kullanmak yerine yakındaki sorumlu bir veri kurtarma şirketiyle iletişime geçmek daha iyidir. Deneyimli veri kurtarma uzmanları, kısmen üzerine yazılmış dosya veya klasörleri yeniden oluşturabilir ve bunları en verimli şekilde kurtarabilir. Şirketimizin mühendisleri, üzerine yazılan yüzlerce hard diski, SSD’yi ve flash belleği kurtardı.

Bizimle Çalışmanın Avantajları:

  • Veri Yoksa, Ücret Yok Garantisi
  • %99 Genel Başarı Oranı
  • Beş Yıldızlı Müşteri Yorumları
  • ISO Sertifikalı, BBB Onaylı, DUNS Onaylı
  • Acil Servis Seçenekleri
  • Yerel Teslim Alma Seçenekleri

Müşterilerimize sadece mümkün olan en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, her veri kaybı vakası için ayrı bir yaklaşım kullanıyoruz ve sonuç olarak başarılı kurtarma şansını artırıyoruz. Ek olarak, gerekirse mevcut en güvenli Cleanroom’da kaybolan verileri kurtarırız.

ISO Sertifikalı Class 10 Cleanroom’da çalışan mühendislerimiz, cihazları havadaki kirleticilerin güvenli olduğu bir ortamda onarır. Cleanroom’daki alan, fit küp başına maksimum 10 partiküle izin verir ve hassas cihazı ek hasarlardan korur. Sertifikalı Cleanroom’un önemi hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.

Bunun dışında, son teknoloji araçları ve en iyi veri kurtarma yazılımını kullanıyoruz. Ayrıca mühendislerimiz, en son cihaz modelinden bile dosyaları kurtarabilmek için düzenli olarak kalifikasyon eğitimlerine katılırlar.

Daha fazla bilgi için lütfen müşteri hizmetlerimizle iletişime geçin, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaklardır.

Üzerine Yazılmış Veriler Nasıl Kurtarılır

Yanlışlıkla dosya silme veya biçimlendirme nedeniyle veri kaybıyla karşı karşıya kalırsanız, üzerine yazmaları sınırlamak için hemen uygun adımları atmalısınız. Bir sorunu fark ettikten hemen sonra masaüstü bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı kapatın. Çalışırken, bilgisayarlar sürekli olarak veri okur ve yazar ve bilgisayarınız yanlışlıkla dosyaları sildikten veya biçimlendirdikten sonra ne kadar uzun süre çalışırsa, kalıcı veri kaybı olasılığı o kadar yüksek olur. Bu nedenle, lütfen bir veri kurtarma uzmanına başvurmadan önce arızalı cihazınızı açmayın.

Herhangi bir dosya türünü etkilenen birime taşımayın veya herhangi bir yazılım yüklemeyin. Ticari veri kurtarma programları, silinen dosyaları kurtarmak için bir dizi farklı yöntem kullanır. Ne yazık ki, bu tür yazılımların çoğu, kısmi verilerin üzerine yazılmasına ve dosya bozulmasına neden olabilir.

Potansiyel olarak kurtarılabilir dosyaların bir listesini sağlayan bu yardımcı programlar, cihazınızda verilerin üzerine yazılmışsa doğru bilgileri göstermez. Biraz para ve zamandan tasarruf etmeye çalışarak verilerinizin güvenliğini riske atarsınız. Veri kurtarma yazılımı, güvenli olmayan sunucuları nedeniyle kurtarılan dosyalarınızı İnternet’in her yerine yayabileceğinden bir güvenlik seçimi değildir.

Bizimle iletişime geçerek yalnızca profesyonel bir yaklaşım, garantili dosya güvenliği ve yüksek kaliteli hizmet değil, aynı zamanda ücretsiz değerlendirme, ücretsiz gönderim seçenekleri ve makul bir fiyat politikası elde edersiniz.

Müşteri hizmetleri ekibimiz 7/24/365 hizmetinizdedir. Şirketimizin müşteri hizmetleri temsilcileri, sorularınızı yanıtlamak veya davanızı başlatmak için her zaman hazırdır. Talep formunu doldurarak veya 0216 599 00 11 numaralı telefondan bizi arayarak hemen bize ulaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir