Veri kurtarma işleminin süresi ve maliyeti üzerinde etkisi olan birkaç faktör vardır. Örneğin, bir sürücüde mantıksal bir sorun olup olmadığı, manyetik kafa aksamının hasar görmüş olması veya başka bir sorun olması gibi. Aynı zamanda bu durum genellikle üreticinin markasına da bağlıdır.

Bazı HDD markaları daha fazla dikkat ve özel bir yaklaşım gerektirir. Bunlardan biri Seagate Freeplay marka hard diskidir. Fiziksel olarak hasar görmüş bir Seagate diskiyle çalışmak daha fazla zaman ve sabır gerektirir.

Ayrıca, bu markanın kurtarma süreci genellikle birkaç donör diskin kullanılmasını gerektirir. Yakın zamanda, fiziksel bir sorunu olan bir Seagate Freeplay hard diskiyle tanıştık. Müşteri, veri kurtarma işlemini hemen onayladı.

Nadir durumlardan biri, mühendislerimizin kurtarma sürecini benzersiz bir yaklaşımla uygulayarak mevcut tüm verilerin yaklaşık %98’ini okumak için yalnızca bir yedek donör diske ihtiyaç duymasıydı. Müşteri başarılı veri kurtarma işlemini onayladıktan sonra tüm veriler teslim edildi. Müşteri sonuçlardan çok memnun kaldı.

Exit mobile version