Çoğu zaman bir depolama aygıtı ön görülen çalışma kapasitesi süresinden önce çökebilir. Bu tür bir durumda kullanıcı arızaya ve veri kaybına hazırlıklı değildir. Bu nedenle, dosyaların güvenli bir yerde depolanmaması yaygındır, bu da çökme meydana gelirse tam veri kaybına neden olur.

Son olayda, müşterimiz elektrik sorunu nedeniyle PC hard disklerine erişimi kaybetti ve bu da elektronik devre kartlarının hasar görmesine neden oldu.

Sonuç olarak, arızalı disklerden birinde PCB sorunu, okuma/yazma kafalarının işlevselliğinin kaybolmasına ve verilere erişilemezliğe yol açmasına neden oldu. İşi teslim aldığımızda ne yapmamız gerektiğini biliyorduk.

Mühendislerimiz değerlendirmeyi gerçekleştirdi ve hemen ardından kurtarma sürecini başlattı. Stokta bulunan donör yedek parçaların olması, kurtarmayı hızlandırdı ve gerekli sonuçları gerekenden daha hızlı elde etmemize yardımcı oldu. Müşterimize yedekleme seçenekleriyle ilgili tavsiyelerde bulunduk ve kurtarılan tüm dosyaları kendisine teslim ettik.

Exit mobile version