Hard disk arızası, çeşitli nedenlerle meydana gelebilecek karmaşık bir süreçtir. HDD arızasının nedenleri fiziksel, mekanik ve mantıksal olarak sınıflandırılır. Hard disklerde yaşanan fiziksel sorunlardan biri de disk motorunun arızalanmasıdır. Bu tür bir arıza genellikle hard diskin akışkan dinamik yatağını tutmasından kaynaklanır.

Hard diskin solmaya başladığını ve hemen çalışmayı durdurduğunu tespit etmek mümkündür. Diğer hard disk türleri genellikle tekrarlayan sinyalleri kaydeder.

Yukarıda listelenen sorunları olan hard disk, yakın zamanda teknik inceleme için laboratuvarımıza sunuldu. Standart tanılama, okuma/yazma kafalarının manyetik yüzeyde sıkıştığını ve en önemlisi motorunun da öldüğünü ortaya çıkardı. Teknisyenlerimiz diskin daha önce fiziksel olarak zarar gördüğünü varsaydılar.

Değerlendirme tamamlandıktan ve tüm kilit noktalar belirlendikten sonra teknisyenlerimiz bu soruna bir yaklaşım aramaya başladılar. Daha sonra, bu cihaz için birkaç donör disk gerekeceği tahmin edildi. Hasarlı bir diskten maksimum miktarda veri almaya karar verildi.

Mühendislerimiz, son teknoloji araçları kullanarak sabit disk üzerinde çalışmaya başladı. Diskin, kir, nem ve tozdan zarar görmesini önlemek için kurtarma işlemi ISO Sertifikalı Sınıf 10 Cleanroomda gerçekleştirildi. Önemli çalışmalarımız sonucunda verilerin neredeyse %98’i kurtarıldı. Bu, bu şekilde hasarlı bir cihaz için çok iyi bir sonuçtur.

Bu durumla ilgili bir sonuç olarak, benzer belirtiler fark ettiğinizde sürücü çalıştırmanızı önermediğimizi belirtmek isteriz. Böyle bir durumda konuyu bize devredin, sizin durumunuza en uygun yaklaşımı biz bulalım.

Exit mobile version