Veri İmha Hizmetleri

PITS Global Veri Kurtarma Hizmetleri, Türkiye’deki işletmeler ve bireysel kullanıcılar için güvenli ve profesyonel veri imha hizmetleri sağlar. Veri kurtarma mühendislerimiz verilerinizin üzerine yazabilir, okuma/yazma kafalarını yok edebilir ve dosyaları cihazın içinde depolayan manyetik alana kalıcı olarak zarar verebilir.

Veri silme, verilerini tamamen silmek isteyenler için yararlı bir çözümdür. Bu yöntemi kullanarak, insanlar sabit sürücülerde, kasetlerde, flash belleklerde ve diğer depolama aygıtlarında depolanan verilerini yok eder.

Ancak, basitçe silebiliyorsak, verileri neden yok etmemiz gerekiyor? Geri dönüşüm kutusunu boşaltmak yeterli olmadığı için veriler hala oradadır. Yanlışlıkla silinen dosyalarınızı kurtarabilirsiniz. Ancak diğer bir bakış açısıyla, dosyalarınızı tamamen imha etmeniz gerekiyorsa, disk imha hizmetleri talep etmeniz gerekir.

Veri İmha Çözümleri

Dizüstü bilgisayarınızdan, bilgisayarınızdan veya akıllı telefonunuzdan verileri sildiğinizde, bunlar hala cihazınızdadır. Eskisinin üzerine yeni veri yazdığınızda kısmen veya tamamen üzerine yazılır. Kağıt üzerine kalemle yazılmış bir şeyi silmeye çalışmakla karşılaştırılabilir.

Kalem yazısını silmek imkansızdır. Okuyucunun bu kısmın gereksiz olduğunu anlaması için metninizi parantez içine alabilir veya kimsenin bunu görmemesi için üzerine mürekkep koyabilirsiniz.

Cihazların türüne ve sayısına bağlı olarak verileri birkaç farklı şekilde yok edebilirsiniz. İnsanlar genellikle var olan veri silme yazılımları ile verilerini silmeye çalışırlar.

İstatistiklere göre, veri imha yazılımlarının %50’sinden daha azı cihazdaki verileri tamamen silebilir. Ve ne yazık ki, verilerin silindiğinden emin olmak için yine de profesyonel hizmetin yardımına ihtiyacınız var.

Şirketimizin deneyimli mühendisleri, hassas verileri üç farklı yöntemle imha etmektedir. Her biri, cihaz sayısına ve türüne bağlı olarak benzersiz bir durum için kullanışlıdır.

Üzerine yazma

Üzerine yazma (veri silme olarak da adlandırılır), eski verilerin üzerine yeni verilerin yazılması işlemidir.

Çoğu durumda, verilerin üzerine bir kez yazarsanız, bu yeterli olacaktır. Yine de, en iyi sonuçlar için verileri birkaç kez silmeyi tercih ediyoruz.

Bu yöntemi kullanarak veri depolama cihazına zarar vermeden verilerinizi yok edebilirsiniz. Veri imhasından sonra cihazı kullanmaya devam etmek istiyorsanız harika bir seçenektir.

Diğer bir bakış açısından, yüksek kapasiteli bir sürücünün tamamının üzerine yazmak istiyorsanız, bu çözüm diğerlerinden daha uzun sürebilir. Ayrıca, bu yöntem hasarlı veya hala yazılabilir bir sabit sürücü ile çalışmaz.

Not: Verilerin üzerine kendi başınıza yazmaya çalışmak, ana bilgisayar tarafından korunan bölgeler gibi erişilemeyen alanlarda boşluklar bırakabilir, bu nedenle profesyonel veri silme gerektirir.

Degaussing

Diğer bir yöntem, sabit sürücülerin, bantların ve diğer veri depolama aygıtlarının manyetikliğini gidermektir.

Bildiğiniz gibi, sabit diskler verileri depolamak için manyetik teknolojiyi kullanır. Bu nedenle, verileri yok etmek için cihazın degauss’unu kaldırabilirsiniz. Degaussing, depolama cihazının manyetik yapısının kesintiye uğraması ve süreçteki verilerin yok edilmesi işlemidir.

Böyle bir yöntemin avantajı, işlemin hızıdır. Degaussing, tüm bir depolama ortamı ortamını etkili ve çok hızlı bir şekilde temizleyebilir. Bu çözüm, yalnızca sabit diskler veya manyetik bant gibi manyetik depolama aygıtlarına uygulanabilir.

Ancak medyayı veri imhasından sonra kullanmayı planlıyorsanız ne yazık ki bu yöntem size göre değil. Cihazı işlevsiz hale getiren manyetik mekanizmaları yok eder. Ayrıca, manyetikliği giderme yalnızca manyetik ortamdan gelen verileri yok eder, bu da katı hal sürücüleri gibi cihazlardan dosyaları yok edemeyeceği anlamına gelir.

Fiziksel hasar

Cihazı artık kullanmıyorsanız ve yalnızca verileri tamamen silmeniz gerekiyorsa, fiziksel imha sizin için harika bir seçenek olabilir. Bu yöntemi kullanarak, delme, sürücü parçalama hizmeti, kimyasal eritme ve fiziksel veri depolama ortamını okunamaz hale getiren diğer teknikler dahil olmak üzere verilerinizi çeşitli şekillerde yok edebiliriz.

Yine de bazen bu tür durumlarda adli yöntemlerle veriler kurtarılabiliyor. Bu nedenle, medyayı fiziksel olarak yok ederken çoğunlukla diski parçacıklara toz haline getirmeyi tercih ediyoruz. Bu, verilerin kurtarılamaz olmasını sağlar.

Tüm bu yöntemler, verileri tamamen yok etmede etkilidir, ancak yalnızca uzmanlara güvenirseniz. Verileri kendi başınıza yok etmek, bazı dosyaların kurtarılabilir olmasına neden olabilir.

Ekibimiz yalnızca verilerinizi güvenli bir şekilde yok etmekle kalmaz, aynı zamanda silinen her cihazı kurtarılabilirlik açısından test eder. Kurtarılacak veri kalmadığından ve tamamen kullanılamaz olduğundan emin olana kadar inceleriz. Medya imha ve veri imha hizmetimiz hakkında daha fazla bilgi için 0216 599 00 11 numaralı telefondan veri merkezimizi arayın veya bir talep formu gönderin. Duyarlı müşteri hizmetleri ekibimiz birkaç dakika içinde size geri dönecektir.