SSD Veri Kurtarma

SSD Veri Kurtarma

PITS Uluslararası Veri Kurtarma Hizmetleri, en gelişmiş SSD’ler için birinci sınıf profesyonel SSD veri kurtarma hizmetleri sağlar. Arızalı bir SSD‘den verileri geri yüklemek için en son veri kurtarma araçlarına, gelişmiş veri kurtarma yazılımına, sertifikalı CleanRoom’a, deneyimli mühendislere ve yüksek hassasiyetli lehimleme cihazlarına sahibiz. Aynı zamanda, uzmanlarımız birçok farklı türdeki SSD’den veri kurtarma yapabilir.

OWC-SSD.jpg

Öne Çıkan SSD Veri Kurtarma Hizmetleri:

Yolun her adımında veri kurtarma sürecinde size yardımcı olmak için 7/24/365 hazırız. Desteklediğimiz SSD  hizmetlerinin listesini aşağıya ekliyoruz:

OCZ SSD Veri Kurtarma

Veri kurtarma hizmetleri için %99 başarı oranı sağlıyoruz ve arızalı SSD'nizi herhangi bir veri kaybı senaryosundan kurtarabiliriz.

Corsair SSD Veri Kurtarma

Becerilerini düzenli olarak geliştiren mühendislerimiz, piyasada bulunan herhangi bir arızalı Corsair SSD modelini kurtarabilir.

Kingston SSD Veri Kurtarma

Uzmanlarımız, Kingston SSD’lerini güvenli ve dikkatli bir şekilde onaracak ve kaybolan veya yanlışlıkla silinen dosyaları kurtaracaktır.

Samsung SSD Veri Kurtarma

Samsung SSD'leri yedek parça deposuna sahip sertifikalı bir CleanRoom’da onarıyoruz. Bu şekilde veri kaybı risklerini en aza indiriyoruz.

Crucial SSD Veri Kurtarma

Veri kurtarma hizmetimiz, sınıfının en iyisi kurtarma araçlarını kullanır ve arızalı bir Crucial SSD'yi birkaç gün içinde onarabilir.

Intel SSD Veri Kurtarma

Deneyimli veri kurtarma uzmanlarımız, veri gizliliği kontrol protokolüne göre arızalı bir Intel SSD'yi kurtaracaklardır.

Türkiye’de ve hizmet gösterdiğimiz diğer ülkelerde yüksek kalitede veri kurtarma hizmetleri sağlayarak, diğer şirketlerin kurtaramadığı veri kaybı vakalarını çözmek için çalışıyoruz. Sektör lideri bir hizmet pozisyonuna sahip olarak, veri kurtarma için %99 başarı oranını sağlıyoruz. Şimdiye kadar, her türlü SSD arızasını gördük ve kayıp dosyaları kurtarmaya nasıl devam edeceklerine karar vermeden önce müşterilerimizin donanımları hakkında tam bilgi sahibi olmalarına yardımcı olabiliriz.

PITS Uluslararası Veri Kurtarma Hizmetlerinin Avantajları

  • ISO 10 Sertifikalı CleanRoom
  • Para iade garantisi
  • Tüm Türkiye ve Dünya genelinde 5 farklı noktada hizmet verme
  • %99 veri kurtarma başarı oranı
  • Ücretsiz değerlendirme ve teslimat

SSD’lerin Avantajları

SSD’lerin ana avantajları, kompakt boyutları, hafiflikleri ve hareketli parçalarının olmamasıdır. SSD’ler, geleneksel sabit disklerin veri depolamak için kullandığı manyetik okuma/yazma işlemine olan ihtiyacı ortadan kaldıran bir flash NAND bellek kullanır. Aşırı ısınma, güçlü manyetizma, yüksek sesli uğultu sesleri gibi sorunlar SSD’lerde görülmez.

Tüm bu avantajlarla birlikte SSD’lerin mobil teknolojide neden popüler hale geldiği anlaşılabilir. Tüm bu yıllar boyunca, birçok SSD modelini onarmakta ustalaştık ve petabaytlarca müşteri verisini kurtardık.

SSD Veri Kurtarma vs. HDD

SSD teknolojisi, Katı Hal Disk anlamına gelir; bu, bu cihazların içinde herhangi bir mekanik parça bulunmadığı anlamına gelir. Bunun yerine, SSD’lerin ana kartına lehimlenmiş NAND yongaları var. Veri depolama teknolojisi, eski manyetik sabit sürücülere kıyasla çok yenidir. Gelişmiş veri koruma özellikleri ile birlikte gelir.

Sabit disk sürücüsü yerine SSD kullanılmasının birçok nedeni vardır. Herhangi bir okuma yazma kafasının olmaması, günlük veya mobil kullanımda önemli bir avantaj olan mekanik arıza riskini azaltır. Hafif olmaları onları birçok dizüstü bilgisayar, tablet ve telefon için tercih edilen bir seçenek haline getirir.

Bununla birlikte, SSD’lerin bu yaygınlaşması, geleneksel HDD disklerinden farklı olmakla birlikte, kullanıcıları beklenmedik ve feci şekilde etkileyebilecek türden zayıflıklarını ortaya çıkardı. Herhangi bir teknik cihaz gibi, SSD’ler de zamanla aşınma ve yıpranma yaşayabilir ve bu da potansiyel bellek yongasının bozulmasına veya ani elektrik arızasına neden olabilir. Arızalı bir kapasitör, güç kaynağı veya denetleyici yongası, SSD’lerin tamamen arızalanmasına neden olabilir.

SSD Arızası nasıl önlenir

SSD’nin arızalanacak mekanik parçası yoktur. Yine de, flash bellek hücreleri, kullanıcı, aygıtında belleğin depolanmasıyla ilgili herhangi bir şey yaptığında, ağır programlama işlemlerinden geçer. Ancak bu bellek hücreleri, uyarı işaretlerinden önce uygun şekilde bakılmazsa zamanla yıpranabilir. SSD veri kurtarma ihtiyacı ortaya çıkmadan önce yapabilecekleriniz şunlardır:

  • Kullanıcı “hazırda bekletme” modu: Kullanıcılar cihazlarında “hazırda bekleme” modunu başlattıklarında, bilgisayarın mevcut durumunun nasıl kaydedildiğinin görüntüsü. Bu, cihazınız “uyku modundayken” oluyor. Yeniden etkinleştirme üzerine dizüstü bilgisayar, kaydedilen görüntü durumunu geri yükleyerek SSD sürücülerinin kullanımını en aza indirir.
  • En güncel işletim sistemine güncelleme: Mac OS, Windows veya Linux kullanmanızdan bağımsız olarak, düzenli olarak en yeni işletim sistemi sürümüne güncelleyin. İşletim sistemlerinin en son sürümleri, SSD sürücü kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak için optimize edilmiştir.

SSD Arızalarına Engel Olmak

Ne yazık ki, gerekli tüm önlemleri alan bilgili bir bilgisayar kullanıcısı bile SSD arızası yaşayabilir. Teknolojinin temel bir kusuru, flash belleğin sayfalara yazarken, yalnızca sayfa bloklarındaki verileri silebilmesidir. Bir noktada, flash bellek güvenilmez olmaya başlar ve kısmi veya tam arıza olasılığını artırır. SSD sürücünüzde herhangi bir anormal davranış hissederseniz, aşağıdaki belirtilere dikkat edin:

  • Yeni verileri “okumaya” veya “yazmaya” çalışırken Sürekli Hata mesajları:Bu sorun, sistemi ele geçiren bozuk verilerin “hatalı blokları” ile ilgilidir. Bozuk bloklar, verileri verimli bir şekilde kopyalayamaz, kaydedemez ve silemez hale gelene kadar flash bellek hücrelerini dışarı atmaya ve yok etmeye başlar.
  • Sık Kilitlenmeler ve “Onarım Gerekiyor”/” Salt Okunur” Uyarıları:Diğer seçenekler görünür. Bir veya iki kez yeniden başlattıktan sonra hala kalıcı kilitlenme veya “onarım/salt okunur” uyarıları alıyorsanız, SSD’niz arızalanıyor olabilir ve hemen ilgilenilmesi gerekiyor. Bu noktada, bilgisayarı kapatın, her şeyi elektrik prizinden çıkarın ve SSD’den kaybolan veya silinen dosyaları kurtarmak için veri kurtarma şirketiyle iletişime geçin. Bu nedenle, SSD disk arızasının ilk belirtilerini fark ettikten sonra dikkatli olursanız, tüm dosyalarınızı kurtarmamız için bize en yüksek olasılığı verir.

SSD Kurtarmada %99 Başarı Oranı

SSD sürücüler genellikle yanlışlıkla silme, bozuk dosya sistemleri veya basit fiziksel hasar nedeniyle arızalanır. Hem mantıksal hem de fiziksel arızalar için güvenli ve sertifikalı SSD sürücü kurtarma hizmetleri sunuyoruz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun verilerinizin kurtarılması hizmetini sizler için gerçekleştirebiliriz.

SSD ömrünü uzatma tavsiyemizi aldıktan sonra bile yukarıdaki uyarı işaretleri ile karşılaşırsanız, SSD verilerinizi mümkün olan en kısa sürede kurtarmak için müşteri hizmetlerimizle iletişime geçiniz!