Veri Kurtarma Süreci Nasıl İşliyor?

Veri Kurtarma Süreci Nasıl Çalışır?

PITS Uluslararası Veri Kurtarma Hizmetlerinde, olağanüstü müşteri hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, müşteriye daha iyi hizmet vermek için tüm süreç ve prosedürleri tasarlıyor ve optimize ediyoruz. Şeffaflığı ve adaleti sağlamak için tüm hüküm ve koşulları internet sitemizde yayınladık.

Çalıştırdığımız veri kurtarma işlemi güvenli ve basittir. Her müşteri, aldıkları kurtarma hizmetlerini net bir şekilde anlayacaktır. Müşteri memnuniyeti her şeyden önemlidir, bu nedenle müşterilerimizi şaşırtmayız ve üzerinde anlaşılan şart ve koşulların sınırlarını aşamayız.

Yardım Talebi

Müşteriler, veri kurtarma hizmetleri talep etmek için bizi arar veya internet sitesinde çevrimiçi talep formları gönderir. Müşteriyle konuşmak ve süreç ayrıntılarını açıklamak için atanan hesap yöneticilerinden biri sizinle iletişime geçer. Hizmetlerimiz ve bizden neler bekleyebileceğiniz hakkında detaylı bilgi vermek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Depolama Ortamı Teslimatı

  1. Kargo: Tüm müşterilerimize depolama ortamlarını veri kurtarma laboratuvarımıza göndermeleri için anlaşmalı olduğumuz kargo şirketi ile kurtarma yapılacak cihazı bize kolayca ulaştırma imkanı sağlıyoruz. Müşterimiz için bir veri kurtarma vakası kaydettikten sonra, müşterinin e-posta adresine bir PDF gönderimi göndeririz. Müşteriler, depolama ortamlarını olası nakliye hasarlarından korumak için kabarcıklı ambalaj kullanarak paketlemeli ve ardından paketi laboratuvarımıza göndermek için kargo etiketini kullanmalıdır.
  2. Teslim etme : Bir veri kurtarma işlemini kaydettiğimizde ve bir müşteriye e-posta yoluyla vaka numaralarını sağladığımızda, müşteriler depolama ortamını bırakmak için yakındaki bir ofisi bulabilirler. Ortamı bırakmadan önce sabit sürücüyü paketlemekten müşteri sorumludur.

Değerlendirme süreci

Veri depolama ortamını aldığımızda, paketleme ekibi müşteriyi başarılı teslim alma hakkında derhal bilgilendirecektir. Veri kaybı senaryosunu analiz etmek ve karmaşıklığını anlamak için teknik değerlendirmeye başlayacağız. Bu işlem, sunucular ve RAID dizileri gibi kurumsal veri depolama cihazları hariç tüm kişisel veri depolama cihazları için ücretsizdir. Bir değerlendirme süreci iki iş gününe kadar sürebilir. İstisnai durumlarda, inceleme için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğumuz durumlarda müşteriye yazılı ve sözlü olarak bilgilendirme yapılır.

Ek ücretler

Daha önce kurcalanmış veya metal kapakları açılmış sabit diskler için 400 TL  iade edilmeyen bir analiz ücreti vardır. Hızlandırılmış değerlendirme ücreti 200 TL’dir ve 8 (sekiz) iş saatine kadar sürer. Bu ödemeler peşindir ve iade edilmez.

Hizmet Teklifi

Analiz süreci tamamlandıktan sonra, arızanın nedeni, veri kurtarma şansı, kurtarma işleminin süresi ve hizmet ücretleri hakkında detaylı bilgi veriyoruz. Veri kurtarma işlemine devam edip etmeyeceğinize veya servis talebini iptal edip etmeyeceğinize karar vermeniz gerekecektir. Vakayı herhangi bir nedenle iptal ederseniz, sabit sürücünüzü size iade edeceğiz.

Veri Kurtarma Sürecinin Yetkilendirilmesi

Müşteri, hizmet teklifinde belirtilen hizmet ücretini ve şartlarını kabul ederse, docusign.com’a hizmet teklifini imzalamanız için bir imza talebi göndereceğiz.

Başarılı Kurtarma

Başarılı bir kurtarma işleminden sonra, kurtarılan dosyaları görmek ve doğrulamak için uzak bir TeamViewer oturumu ayarlayacağız. Dosyalarınızı görebilecek ve gerekirse tek tek kontrol edebileceksiniz. Doğrulama işleminden sonra, kurtarılan verileri size teslim etmemiz için ödeme yapmanızı talep edeceğiz.

Kurtarılan Veriler için Veri Teslim Seçenekleri

Hizmetler ve ilgili masraflar için ödeme yapana kadar verilerinizi size teslim etmeyeceğiz. Verileri size teslim etmek için iki seçenek vardır:

  1. Veri boyutu 20 GB’ı geçmiyorsa, otuz gün içinde indirmek için güvenli bir bulut erişim bağlantısı sağlayacağız.
  2. Verilerinizi yeni bir harici diske verileriniz yüklenerek size teslim edilir. Bu yeni sabit disk için ek bir ücret uygulanacaktır.

Kurtarılan verilerin bir kopyasını aldığınızda ve başarılı olduğunu onayladığınızda, sunucularımızda depolanan verileri ve orjinal sabit sürücüyü imha edeceğiz.